Galleri Amare

Galleri Amare ble startet av Marit og Carl Helge Hana 11. januar 1991 med en stor kollektivutstilling med arbeider av 78 kunstnere. Siden har galleriet ekspandert med utvidelse av lokalene til vel 300 kvm, oppstart av eget rammeverksted og i 1998 ved anskaffelse av flott kunstnerbolig med atelier i Blidensolstredet 6 i Gamle Stavanger. Huset administreres nå av Carl Helges barn,Torunn og Carl Egil.  Her kan hvem som vil bestille botid via internett.

I januar 2005 kjøpte galleriet også det verneverdige barndomshjemmet til Lars Hertervig, en av tidenes største norske billedkunstnere. Adressen er Rosenberggt. 38. Huset ble flyttet fra Tysvær til Stavanger i 1838. Huset var ikke nytt da det ble flyttet, så det fremstår som et av byens eldste trehus.

Galleri Amare har jevnlig kontakt med over 200 anerkjente kunstnere – hovedsakelig norske – og har etablert seg som et av de største private galleriene i landet.

I galleriet treffer du nå Carl Helge Hana.  Tidligere var broren Fred heltidsansatt, men han pensjonerte seg fra 1.10.2017.  Han har lovet å bidra i rammeverkstedet når det måtte passe han.  Elena Vorobyeva Hana har ansvaret for nettsidene hvor hun stadig legger inn bilder som er til salgs.  Petter Almo har gjort en formidabel innsats med å konstruere nettbutikken som åpnet i slutten av oktober 2017.