Om oss

Om oss

GA2012

 

Galleri Amare ble startet av Marit og Carl Helge Hana 11. januar 1991 med en stor kollektivutstilling med arbeider av 78 kunstnere. Siden har galleriet ekspandert med utvidelse av lokalene til vel 300 kvm, oppstart av eget rammeverksted og i 1998 ved anskaffelse av flott kunstnerbolig med atelier i Blidensolstredet 6 i Gamle Stavanger. Her kan samarbeidende kunstnere bestille seg arbeids- og inspirasjonstid.

 

I januar 2005 kjøpte galleriet også det verneverdige barndomshjemmet til Lars Hertervig, en av tidenes største norske billedkunstnere. Adressen er Rosenberggt. 38. Huset ble flyttet fra Tysvær til Stavanger i 1838. Huset var ikke nytt da det ble flyttet, så det fremstår som et av byens eldste trehus.

 

Galleri Amare har jevnlig kontakt med over 200 anerkjente kunstnere – hovedsakelig norske – og har etablert seg som et av de største private galleriene i landet.

 

Foruten Carl Helge Hana har galleriet en heltidsansatt – Fred Hana, sjef for rammeverkstedet og kundebehandler. Elena Vorobyeva Hana har ansvaret for nettsidene hvor hun stadig legger inn bilder som er til salgs.

 

 

 {gallery}bilder/om-oss{/gallery}