Blanco, Isabel

Kunstneren ble født i Bergen i 1979, men arbeider nå som kunstner etter tidligere å ha vært håndballspiller på toppnivå. Hun er nå bosatt på Berger utenfor Svelvik i Drammen kommune. Der har hun for tiden atelier og eget galleri på Fossekleiva kultursenter.

Isabel Blanco skaffet seg kunstutdannelse mens hun var profesjonell håndballspiller i Danmark.

Hun har i hele sitt liv vært opptatt av farger og kreative prosesser. Fargers tiltrekningskraft og energi har alltid fascinert henne, og inspirasjon finner hun hver dag i hvordan vi fungerer i livets utfordringer, men også i gleder. Selv om maleriene ofte har et alvorlig tema, bruker hun humor og sterke farger. Hun tror at det på en eller annen måte er viktig å prøve å ha med seg humor i de aller fleste situasjoner i livet.

Innimellom har hun også behov for å male malerier med ren galskap, humor og letthet uten den alvorlige undertonen. Da skaper hun fantasiunivers bestående av surrealistiske figurer som bare skal få smilet frem.

Etter mange år med maling har hun opparbeidet seg sine egne teknikker som hun blander sammen til det som i dag har blitt hennes stil og strek. Hun maler med akryl, blekk, spraymaling og akryltusjer. 

CV

Utdannelse:
2006-09 3 år i lære som fotograf, Mingo photo, Danmark
2004-06 Ålborg kunstskole, Danmark

Separatutstillinger:
2019 Galleri Athene, Drammen
2013 Galleri Bølgen, Larvik
2009 Galleri Silkeborg, Danmark
2006 Galleri Herning, Danmark
2004 Artefactum Ikast, Danmark

Kollektivutstillinger:
2020 Galleri Amare, Stavanger
2020 Galleri Athene, Drammen

Utsmykninger/oppdrag:
Thon hotell Parken, Kristiansand

Hjemmeside: www.isabelblanco.no