Separatutstilling Ferdinand Wyller

Separatutstilling Ferdinand Wyller

12.01.17-05.02.17  Utstillingen «Årringenes tale «

Her er bildene pusset fram fra sortbrente treplater med sandpapir, en teknikk Ferdinand Wyller har utviklet selv, – og kunstneren kaller den for «pyrografi». Han arbeider altså fra mørket mot lyset.

Mange mennesker setter pris på gamle hus, møbler og gjenstander, – gjerne fordi disse materielle tingene gir gode følelser og assosiasjoner. Wyller ønsker å visualisere hvorfor man føler godt, og prøver å peke på fundamentale menneskelige forhold. Han vil pusse fram igjen en livsholdning eller et livsinnhold som vi på mange måter er i ferd med å miste kontakten med i vår teknologiske tidsalder. Men dette livet pulserte altså en gang mellom, i og rundt disse gamle ting. Så kanskje man også kan kalle denne utstillingen for et «ånds-antikvariat», eller for «ånds-arkeologi»?!

I vår verden av stål og plast er treet et organisk og pustende materiale. Det kom til jorden før oss. Det har stått der som et taust vitne til alt vårt virke. Men nå er tiden kommet for å høre treets tale. For selv har vi glemt hvem vi er.

Bilder

{gallery}bilder/kunst/Ferdinand Wyller/Sep_Jan_2017{/gallery}

Skulpturer 

{gallery}bilder/kunst/Ferdinand Wyller/skulptur{/gallery}

Mer info om Ferdinand Wyller